Primăria Sectorului 6 are în plan amenajarea în sector a încă unui parc, în cel mai “vitregit” cartier din punct de vedere al spațiului verde. În lupta contra poluării intră și Cartierul Militari, care va beneficia de un aer mai curat datorită transformării unui teren, care în acest moment este în paragină, într-o adevărată oază de verdeață și spațiu de relaxare pentru locuitorii Sectorului 6.

Acesta va fi adiacent străzii Liniei, între Cora Lujerului și Plaza Romania. Sectorul 6 este al doilea sector ca mărime din Municipiul București, având o suprafață de 37 kmp și o populație de 389.814 locuitori (la 1 iulie 2017, potrivit datelor furnizate de INS). În Sectorul 6, există patru parcuri mari (Parcul Crângași, Parcul Drumul Taberei, Parcul Marin Preda și Parcul Timișoara) și o grădină (Gradina Botanică).

Parcul va dispune de mobilier urban modern, vor fi instalate bănci pentru odihnă, terase și restaurante pentru petrecerea timpului liber, dar și zone de relaxare. Copiii vor beneficia de un loc de joacă dotat cu aparate de ultimă generație. Spațiul va fi însoțit de o terasă de unde părinții își pot supraveghea copiii.

Iubitorii sportului în aer liber vor avea terenuri dedicate, dar și un skate-parc pentru adolescenți, iar o pistă de biciclete va înconjura parcul.

Parcul va beneficia, totodată, de un sistem de iluminat public modern și de supraveghere video.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu: “ Am promis că vom recupera din terenurile aflate în paragină și că le vom amenaja ca parcuri. Am făcut un studiu de trafic și putem închide artera care duce traficul dinspre bd. Timișoara spre Lujerului, vom face o arteră cu două benzi paralele cu Str. Liniei și se va intra în rond pe partea stângă, pe lângă benzinărie. Calea ferată va fi acoperită cu o podea de lemm și va fi folosită ca promenadă.”