În Sectorul 6, Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, sărbătorită astăzi, 20 noiembrie, a fost marcată prin premii și voie bună.

“Vinovat” a fost un concurs inedit, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Institutul pentru Drepturile Omului, prin care cei mici au fost provocați să se gândească la ce responsabilități au ei față de colegi, școală, profesori, familie și comunitate.

Câștigători au fost Maria, Ferdinand și Amiri, iar eseurile lor le-au adus Marea Carte de Cultură Generală și o Diplomă de Campion al Drepturilor Omului.

Întreaga ceremonie de decernare a premiilor a avut loc în weekend, în cadrul unui atelier special, dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, organizat la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant”.

În fiecare an, pe 20 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor. La această dată, Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declarația pentru Drepturile Copiilor care definește drepturile copilului la protecție, educație, îngrijire a sănătății, adăpost și o alimentație potrivită.