Ateliere de creație, muzică și tort! Așa sărbătorim “Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” împreună cu seniorii rezidenți ai centrelor de găzduire şi îngrijire din Sectorul 6.

A doua lor familie, cea din cadrul centrelor rezidențiale, le-a oferit o zi specială, în ciuda restricțiilor care nu le permite să primească vizite în această perioadă. Chiar și așa, cu muzică, baloane și voie bună, videocall-uri și multe telefoane, ziua de 1 octombrie 2020 a fost din nou un prilej de a ne exprima respectul şi preţuirea pentru bunicii noştri şi rolul pe care ei îl joacă în viața societății.

“La mulți ani!” a răsunat astăzi în cele două Centre pentru Persoane Vârstnice din sector – “Floare Roșie” și “Sfântul Mucenic Fanurie”, care abordează și rezolvă, printr-o serie de măsuri şi servicii specifice, problemele cu care se confruntă această categorie socială, printre care amintim starea de sănătate, tendinţa de izolare şi sentimentul de a nu fi util celor din jur. Mii de persoane în vârstă sunt incluse anual în programe precum clubul seniorilor, servicii medicale gratuite sau parţial subvenţionate, recuperare medicală, consiliere psihologică, îngrijire în sistem rezidenţial și îngrijiri la domiciliu.

În ceea ce privește programul “Îngrijiri la domiciliu”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a reușit extinderea rețelei de servicii cu peste 20% și își propune să continue acest lucru, pentru a răspunde tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor.

De peste un deceniu, am dezvoltat servicii sociale dedicate seniorilor prin numeroase parteneriate public-private, punând mereu pe primul plan menținerea seniorilor în viața activă a comunității. Au trecut peste 13 ani de când am început colaborarea cu Fundația Regală Margareta a României, în toți acești ani peste 500 de vârstnici au beneficiat zi de zi de programe de suport, în prezent o parte dintre ei fiind implicați ca voluntari, alături de echipa fundației, în activități culturale și educaționale care vin în sprijinul copiilor și tinerilor proveniți din medii defavorizate.

De asemenea, parteneriatul cu Asociația Animal Society oferă, de peste 7 ani, bucurie și mângâiere în viața seniorilor aflați în centrele publice din Sectorul 6, cu ajutorul prietenilor necuvântători – Toto, Bumi și Caju.

Reamintim că, de la începutul pandemiei și până în prezent, peste 5000 de vârstnici din sector au solicitat ajutor la numărul de telefon 021.9970, în vederea facilitării cumpărăturilor, dar și pentru a primi consiliere socială și psihologică din partea specialiștilor DGASPC Sector 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 urează “La mulți Ani!” și multă sănătate tuturor seniorilor din comunitate!