Nimic nu oprește distracția celor mici în Sectorul 6, iar vacanța a venit la pachet cu proiectul cel mai așteptat de prichindei: Taberele de cartier!

Astăzi, însă, programul lor a cuprins nu doar joc, ci și tradiție.

În preajma Zilei Iei (24 iunie), cei aproximativ 150 de copii prezenți în tabere au marcat această sărbătoare prin activități tematice.

Acțiunile “au îmbrăcat” haine tradiționale și au luat forma unor ateliere de cusut, croșetat și împletit, ateliere de pictură pe ceramică și lemn, ateliere de ceasornicărie și povești din trecut.

Și pentru că anul acesta celebrăm Centenarul, activitățile de astăzi au cuprins și mesaje către viitor din partea participanților din program, despre cum speră să arate România peste încă 100 de ani. Mesajele lor au fost adunate într-o capsulă a timpului care va fi adăpostită sub copacul centenar din curtea Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant”.

Programul “Tabere de cartier” este destinat petrecerii timpului liber pe perioada vacanței de vară pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, provenind din medii sociale defavorizate.

În acest an, tematica taberelor este “Uniunea Europeană, spațiu intercultural care promovează diversitatea”. Până pe 30 iunie, cei mici vor învăța despre țările care fac parte din comunitatea europeană, prin metode și tehnici de educație non-formală precum: jocurile, ștafetele, poveștile și atelierele de creație.

Proiectul “Tabere de cartier” a fost inițiat în urmă cu 10 ani cu ajutorul grupului de voluntari Scout din Franța, fiind unul dintre programale nonformale pilot care își propune să stimuleze creativitatea, capacitățile de comunicare și relaționare ale beneficiarilor, ca metodă de prevenire a unor comportanmente deviante la copii și adolescenți.