Persoanele vârstnice din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au avut parte de un atelier intergenerațional, în cadrul căruia au creat “Globuri vesele pentru cei mici.” Nu au făcut-o singuri, ci cu ajutorul voluntarilor din cadrul DGASPC Sector 6.

10 seniori și 10 voluntari au stat unul lângă altul și au pregătit cele mai frumoase globuri pentru bradul de Crăciun. Totul a luat forma cadourilor iar globurile au fost trimise copiilor cu dizabilități din cadrul Complexului de Recuperare ,,Orșova”.

La finalul acțiunii, voluntarii au fost plătiți cu moneda lor favorită: zâmbetul!

Întâlnirea dintre generații a atins două obiective: a oferit seniorilor șansa de a mulțumi voluntarilor pentru ajutorul acordat, dar le-a dat persoanelor vârstnice și ocazia de a dărui mai departe. Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Voluntariat din cadrul DGASPC Sector 6, din dorința de a marca “Ziua Internațională a Voluntarilor”.

„Ziua Internațională a Voluntarilor” este celebrată în fiecare an, la data de 5 decembrie și oferă voluntarilor și organizațiilor ocazia de celebra munca în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunităților.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 este printre puținele instituții care au un serviciu dedicat voluntarilor, în care aceștia sunt selectați, formați și pregătiți pentru a presta activități în cadrul proiectelor implementate. În prezent, 30 de tineri fac voluntariat, în special la centrele de zi dedicate atât persoanelor vârstnice, cât și copiilor cu diferite probleme de sănătate.

Cei interesați să se alăture echipei noastre de voluntariat, sunt rugați să ne scrie pe [email protected] și să ne lase datele de contact, împreună cu numărul de telefon.