Astăzi, 21 martie 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a organizat, cu două echipe de asistenți sociali și voluntari, o scenă din realitatea femeilor care trăiesc, pe propria piele, violența domestică. Trecătorii, surprinși de acțiunea neobișnuită desfășurată chiar sub ochii lor, au participat activ, felicitând la final „actorii” care au reușit să impresioneze, trezind sentimente puternice în conștiința tuturor!

Manifestarea a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, marcând, totodată, și faptul că anul 2017 este dedicat eliminării violenței împotriva femeilor de către Comisia Europeană și în completarea conferinței cu tema „Violența domestică – încotro?”, organizată de către DGASPC Sector 6, ca o reprezentare menită să crească gradul de conștientizare în rândul populației.

Evenimentul a avut loc la Centrul de Recreere și Dezvoltare Conacul Golescu Grant și a reunit reprezentanți ai unor instituții și autorități marcante precum: Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Fundația Sensiblu, Asociația ADRA, Fundația Estuar, Asociația Necuvinte, Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Capitalei și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

În cadrul conferinței, au luat cuvântul specialiști care activează în domeniu, oameni valoroși care prin  munca pe care o depun zi de zi, reușesc să lupte împotriva violenței domestice, aducându-și aportul personal la soluționarea acestei probleme, încă tabu, în România, dar cu o amploare care depășește orice statistică deținută de autorități.

În intervenția sa, dna. conf. dr. Valentina Rujoiu, prodecan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, a reamintit rolul asistenților sociali și ai psihologilor, subliniind lipsa adăposturilor victimelor violenței în familie, dar și nevoia de formare a specialiștilor care lucrează efectiv cu victimele și agresorii, abordarea acestora trebuind să se facă diferențiat.

Doamna Cristina Horia, director general al Fundației Sensiblu, a luat cuvântul în cadrul conferinței, reliefând provocările pe care le are acest domeniu de acțiune, și anume faptul că specialiștii care intră în contact cu victimele violenței în familie trebuie să aibă în vedere atât problemele de natură socială, cât și aspectele psihologice și juridice ale victimelor, abordarea fiind complexă, de la acompanierea acestora în întelegerea situației abuzive, și până la recâștigarea respectului  de sine.

Evenimentul de astăzi dorește să atragă atenția asupra comportamentului de violență domestică, precum și împotriva ignorării acesteia.

Relațiile sănătoase nu sunt abuzive, iar membrii unei familii trebuie să se trateze cu respect reciproc.​