Peste 80 de persoane vârstnice care frecventează Clubul Seniorilor “Mihai Eminescu” au primit astăzi, 26 iulie 2018, vizita specialiștilor Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

În cadrul Campaniei Viață lungă și sănătoasă pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6”, doamna doctor Ruxandra Geambașu, medic specialist de chirurgie generală, le-a vorbit celor prezenți despre importanţa menținerii unei stări optime de sănătătate, care sunt posibilităţile de prevenire a problemelor de sănătate asociate vârstei, precum și despre beneficiile controlului medical periodic.

Campania vizează o comunitate în care persoanele vârstnice sunt încurajate să ducă o viață sănătoasă, productivă, participativă, demnă și independentă. Prelungirea vietii active a vârstnicilor și promovarea participării lor sociale sunt doar câteva obiective pe care Campania de informare privind serviciile medicale oferite în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie” și le-a propus.

Mi-am propus să contribui personal la creşterea numărului persoane vârstnice informate privind importanţa sănătăţii şi riscurile la care se supun în momentul în care decid să ignore anumite semnale de alarmă primite de la organism. Vreau ca oamenii să înteleagă faptul că tratamentul primit de la medic de vecina de la parter este potrivit doar pentru aceasta; pentru mine poate fi nociv sau ineficient. În lipsa unei evaluări și a unui plan personalizat realizat de un medic, mulți aleg automedicația care este o soluție dezastru! Controlul medical periodic trebuie să devină o rutină”, ne-a spus doamna doctor Ruxandra Geambașu.

Cu această ocazie, vârstnicii au aflat care sunt serviciile medicale decontate prin CASMB, iar dacă au venituri mici, se pot adresa Biroului de Asistență Socială, prin intermediul căruia pot beneficia servicii medicale gratuite sau parțial subvenționate.

Deschis în luna decembrie 2017, cu sprijinul Primăriei Sector 6, Centrul de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, își propune să devină un reper important în comunitate, oferind servicii medicale excepționale.

Pentru programări și informații suplimentare sunați la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, tel. 031.9593.