A venit primăvara şi la Centrul pentru persoane vârstnice “Floare Roşie”, iar rezidenţii se simt ca acasă. Activităţile zilnice derulate aici reuşesc să răspundă dorinţelor şi hobby-urilor bătrâneilor simpatici ce poartă în suflet amintiri şi experienţe care îi fac puternici şi activi.

Cu toate că, odată cu înaintarea în vârstă, corpul îşi pierde din vigoare, iar ceea ce cândva părea firesc şi uşor acum necesită un efort susţinut, nu trece nicio zi fără acţiuni menite să le însenineze şederea în Centrul pentru persoane vârstnice ”Floare Roşie”.

Grădinăritul este una dintre ocupaţiile pe care persoanele vârstnice le practică bucuroase, mai ales ca roadele muncii lor nu se lasă mult aşteptate, iar spaţiul verde îngrijit de ei arată ca o adevărată grădină.

Zilele trec frumoase când vârstnicii lucrează cu drag în “Atelierul lui Iepurilă”, locul în care prind viaţă creaţii minunate cu tematică Pascală. Şi pentru că Sărbătoarea Paştelui se apropie cu paşi repezi, beneficiarii au fost vizitaţi de Parohul Bisericii Valea Lungă, de la care au primit taina Sfintei Împărtăşanii.

Centrul pentru persoane vârstnice “Floare Roşie” este un complex rezidenţial modern, unde persoanele vârstnice beneficiază de măsuri de suport specifice situaţiei de dependenţă, adaptate şi personalizate, programe de socializare, culturalizare şi de petrecere a timpului liber, urmărindu-se cu precădere readucerea acestora la o viaţă socială activă.

Totodată, prin intermediul componentei de recuperare socio-medicală existentă în cadrul Centrului, sunt acordate servicii atât pentru beneficiarii unităţii rezidenţiale, cât şi pentru persoanele din comunitatea locală (persoane adulte şi/ sau copii ce deţin un certificat ce atestă încadrarea într-un grad de handicap sau persoane adulte, vârstnice şi/sau copii cu domiciliul pe raza Sectorului 6 care au recomandare medicală).