Preț de câteva ore, 50 de persoane în vârstă, membre ale Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, au experimentat viața de dansator profesionist. Cu ajutorul instructorului Adrian Perian, seniorii au învățat primii pași din dansuri precum vals, salsa sau grecesc, într-un cadru cald și primitor, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”.

Nu au lipsit nici dansurile românești tradiționale, în care participanții s-au prins în horele mult iubite. Clipe frumoase și pline de viață, care fac parte dintr-un proiect ce a luat naștere prin colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă.

Proiectul este dedicat seniorilor din comunitatea Sectorului 6, care sunt încurajați să fie deschiși și să învețe lucruri noi la orice vârstă, comportament dovedit a fi un instrument important într-o viață senină și activă. Mai mult, studiile au arătat că dansul practicat regulat de către persoanele vârstnice le asigură nu doar un tonus bun, ci și contribuie la sănătatea lor mentală, fiind un inamic al depresiei și al bolii Alzheimer.

Activitatea de astăzi este a doua etapă din cadrul proiectului, după ce săptămâna trecută seniorii au participat la o întâlnire dedicată problemelor medicale specifice vârstei, unde au aflat cele mai bune metode de a te menţine sănătos. Întâlnirea a beneficiat de aportul unor specialişti în domenii medicale.

Până la finalul anului, colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă va continua cu noi activități, precum “Seniori la Teatru” sau “Mișcare Activă – 10 000 de pași pentru Sănătate”, toate destinate persoanelor de vârsta a treia din Sectorul 6.