Veste bună pentru locuitorii cartierului Grozăvești! În urma demersurilor făcute de Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, o suprafață de 11.400 de metri pătrați din Parcul Grozăvești poate reveni în administrarea Primăriei Sectorului 6, pentru a amenaja un parc, atât de necesar acestei zone aglomerate. Proiectul de amenajare a parcului se află deja pe ordinea de zi a Consiliului General al Primăriei București, care îl va vota luna aceasta.

Terenul din Parcul Grozăvești a fost dat în anul 2016 în administrarea Serviciului Român de Informații pentru a construi un spital. Primăria Sectorului 6 a inițiat discuții cu reprezentanții instituției, pentru a face clar că vrea acest spațiu pentru comunitate.

Miercuri, 19 octombrie, SRI a răspuns la adresa transmisă de la Cabinetul Primarului, în 22 septembrie, și a anunțat că nu va mai construi un spital pe acest teren: el este practic eliberat de sarcina care i-a fost inițial prevăzută.

Primarul Ciprian Ciucu: „Voi face toate demersurile politice necesare”

Printr-o hotărâre a Consiliul Local al Sectorului 6, primarul Cirprian Ciucu a cerut Primăriei Municipiului București să facă demersurile către SRI pentru a reintra în posesia acestui teren și să îl dea în administrarea Primăriei Sectorului 6 pentru a amenaja un parc pentru locuitorii cartierului Grozăvești.

”Acest proiect se va afla pe ordinea de zi a Consiliului General de luna acesta și va fi votat. Odată ce și acest pas va fi făcut, PMB va demara procesul de reluare în posesie, care, printre altele, va avea nevoie și de acceptul Guvernului, printr-o Hotărâre de Guvern. Voi face toate demersurile politice necesare pe lângă Guvern pentru a sprijini PMB în acest process”, a anunțat Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Primarul Ciprian Ciucu: „Vor fi cu totul 2,5 hectare pentru Parcul Grozăvești”

El a precizat că parcul pe care Primăria Sectorului 6 îl va putea amenaja va avea în total 2,5 hectare.

„Acum, cu albastru este terenul de 1,14 hectare pe care îl putem primi înapoi și cu portocaliu suprafața întregului parc pe care-l putem amenaja!! În timp ce scriu aceste rânduri am un mare zâmbet pe față, deja mi-l imaginez! Vor fi în jur de 2,5 hectare care se adaugă deja unor alte zeci de hectare pe care le-am redat comunității Sectorului 6. Cu diligență, calm și înțelegere se pot rezolva multe”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Pe 2 iunie, Primarul a deschis comunităţii Campusul Politehnica

Avem nevoie de cât mai multe spații verzi. Verdele înseamnă sănătate, dar îți dă și o stare de bine. Iar copiii și părinții lor au nevoie de locuri amenajate unde să petreacă timp liber de calitate. Și vrem să le oferim condiții, acasă, în 6! Până când totul va fi transformat în parc, avem la dispoziție Campusul Politehnica. Primarul Ciprian Ciucu a reușit să-l deschidă comunității din 2 iunie, după lungi negocieri purtate cu Rectorul și cu Senatului Universității.