Ieri, în jurul orelor 18.45, într-un moment de neatenție, un copil în vârstă de trei ani s-a pierdut de bunica sa, care se afla la cumpărături într-un hipermarket din zona Străzii Fabricii.
 
Polițiștii au fost alertați de două persoane care au găsit copilul. Prin metode specifice, agenții au reușit s-o identifice pe bunica minorului căreia i-a fost încredințat copilul teafăr și nevătămat.
 
Iată cum trebuie să procedați în situația în care copilul se rătăcește de dumneavoastră:   
Dacă cel mic a dispărut din magazin, în timp ce eraţi la cumpărături, anunţaţi imediat serviciul de protecţie şi pază din cadrul magazinului. Dacă nu a ajuns acasă, întrebaţi vecinii, rudele, colegii copilului sau oricare altă persoană care v-ar putea oferi informaţii. Dacă nu l-aţi găsit în acele locuri, anunţaţi ime­diat Poliţia, la 112. Daţi cât mai multe informaţii despre copil, cum ar fi data naşterii, înălţimea, greutatea, semne particulare, cu ce era îmbrăcat în ziua dispariţiei, la ce nume răspunde.

Mai mult decât atât, încă de la vârste fragede trebuie să-i faceţi instructajul unui copil. El trebuie să-şi ştie numele complet, numele părinţilor, un număr de telefon al părinţilor şi adresa la care locuieşte.
Părinţii trebuie să-i spună că, dacă vreodată se rătăceşte de ei în aglomeraţie, să nu se îndepărteze de locul din care şi-a dat seama că s-a rătăcit.
Să strige după ajutor şi să  se manifeste zgomotos dacă cineva vrea să-l ducă forţat din acel loc.
Copiii trebuie învăţaţi de mici că poliţiştii sunt acolo să ajute, să protejeze. Astfel, atunci când se rătăcesc, să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (jandarm, poliţist, paznic).