Astăzi, 29 iunie 2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 dă startul campaniei “Vara Cărților cu Suflet”, prin care își propune să promoveze cititul și solidaritatea socială! Vara aceasta călătorim în lumi însorite și aducem căldura în viața celor care au nevoie de noi.

Pe site-ul magazinelor caritabile SocialXChange poate fi consultată o listă cu peste 600 de volume ce își caută devoratorii, proprietari ce iubesc cărțile sau părinți care vor să îi încurajeze pe cei mici să pășească, rând cu rând, în alte lumi, cu puteri fantastice, personaje curajoase sau în lumea lui Nică cel năzdrăvan.

Conform principiului “O carte pentru un produs”, oamenii sunt invitați să descopere lista cărților disponibile, aflate în magazinele caritabile SocialXChange, să își aleagă titlurile preferate și să ofere câte un produs de strictă necesitate pentru fiecare carte aleasă.

Donațiile recomandate, în funcție de nevoile beneficiarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, sunt:

  • alimente neperisabile
  • produse pentru îngrijire personală (igienico-sanitare)

În acest moment, donațiile sunt necesare și în contextul în care stocurile de materiale au fost epuizate de la începutul stării de urgență, atunci când ele au fost distribuite mai multor categorii vulnerabile din Sectorul 6, în funcție de necesități. Donațiile vor ajunge la persoane și familii care se confruntă cu dificultăți financiare, dar numai în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității, conform mecanismului de funcționare al magazinelor caritabile SocialXChange.

Oferta magazinelor poate fi consultată online iar rezervările de cărți se pot face fie telefonic, fie prin email la adresa: [email protected]. Accesul în magazine pentru donații și ridicarea cărților se face doar pe bază de programare.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul oficial al magazinelor caritabile: www.socialxchange.ro