La cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor „Drepturile Copilului Korczak”, ce a avut loc pe scena Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, domnul Valeriu Botezatu, lucrător social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a obținut premiul ”Profesionist din cadrul instituțiilor/ autorităţilor publice locale/ centrale”.
Absolvent de liceu cu profil electrotehnic, Valeriu Botezatu urmează cursurile universitare de teologie, activând ulterior, cu rezultate remarcabile, la Fundația Sfântul Dimitrie,  la Asociația ”Așezământul Sfântul Apostol Andrei” și  la Asociația Sarmentum. De aproape doi ani de zile, este coordonatorul ”Complexului Servicii Sociale – Apartamente de tip familial” din subordinea DGASPC Sector 6, acolo unde a avut ocazia să învețe lucruri noi și să se perfecționeze, în cadrul unui colectiv dinamic și profesionist.
Înveţi mereu să dăruieşti dragoste şi să oferi sprijin unora care nu au avut bucuria de a se naşte într-o familie ca a ta. Înveţi să lucrezi într-o echipă, mereu clădită pe principiul respectului faţă de om.” – declară Valeriu Botezatu despre el însuși, cu ocazia obținerii acestui premiu.
Gala de Decernare  a Premiilor „Drepturilor Copilului Korczak” face parte din Festivalul Drepturile Copilului care se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017. Festivalul a debutat cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului care se sărbătorește în fiecare an la data de 20 noiembrie. Scopul Festivalului este sensibilizarea opiniei publice asupra responsabilităților care revin tuturor membrilor societății civile românești în ceea ce privește respectarea, promovarea și protecția drepturilor copilului.