Un nou loc în care persoanele fără posibilități financiare pot munci în schimbul produselor necesare, oferite de cei dornici să doneze, a fost inaugurat astăzi, 27 septembrie 2017, în Sectorul 6.

Noul Magazin Caritabil SocialXChange este situat în Cartierul Drumul Taberei, Str. Lunca Cernei nr. 6A, și va da o nouă anvergură proiectului cu același nume care funcționează din anul 2015 în beneficiul comunității.

Nevoia de a stimula munca persoanelor defavorizate, dar și de a încuraja spiritul de solidaritate al celor de lângă noi, a condus la ideea acestui proiect apreciat pe plan intern și internațional.

Oamenii ne-au motivat să dezvoltăm acest proiect și alături de ei am trăit povești frumoase, optimiste, care ne unesc și ne dau speranța că putem construi o comunitate unită nu doar de gânduri, ci și de fapte bune.

Am fost încântați de impactul pe care SocialXChange l-a avut asupra celor din jurul nostru și ne-am bucurat să aflăm că a dărui și a primi aduc aceeași bucurie și îi apropie pe oameni.

Există firme, mari retaileri, instituții ale statului, dar și multe persoane fizice, încă neimplicate social, care ne pot da o mână de ajutor. Îi așteptăm alături de noi.

Le mulțumesc colegilor din Primăria Sectorului 6 pentru că au donat, la rândul lor, pentru deschiderea magazinului social din Drumul Taberei, peste 2 tone de produse neperisabile, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, cu ocazia ceremoniei de inaugurare.

Primarul Gabriel Mutu SocialXChange 2-Drumul Taberei

Pe baza principiului echității sociale, programul SocialXChange colectează de la persoane fizice sau juridice alimente și alte bunuri de strictă necesitate pe care le distribuie, ulterior, oamenilor sau familiilor nevoiașe, în schimbul unor activități de muncă în folosul comunității. Același principiu le permite și donatorilor să beneficieze de servicii socio-medicale sau de divertisment, oferite în schimbul produselor donate.

Evaluarea muncii depuse, precum și a donațiilor, se face pe baza unui sistem corect de puncte care exclude aportul banilor.

În cei doi ani de funcționare în Cartierul Crângași, peste 1.000 de firme și persoane fizice s-au implicat în acest proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, oferind tone de alimente și produse de strictă necesitate pentru cele 266 de persoane care au ales să muncească și să trăiască demn.

Prezentă la evenimentul de lansare al noului magazin caritabil, doamna Memet este una dintre aceste persoane: “Vin la SocialXchange ori de câte ori am timp și e nevoie să calc, să mătur, să spăl. Nu refuz nicio muncă și o fac cât pot de bine. Pe lângă alimente, anul trecut am reușit să îi ofer fetiței și o petrecere de ziua ei. Am muncit trei săptămâni pentru asta, dar a meritat”.

Printre invitați s-au numărat și susținători ai magazinului: persoane fizice, reprezentanți ai unor firme, asociații sau instituții de învățământ, voluntari și colegi din administrația locală care au înțeles că e nevoie de implicare și au contribuit, în mod decisiv, la succesul programului și la amenajarea noului sediu.

Primarul Gabriel Mutu SocialXChange 2-Drumul Taberei Primarul Gabriel Mutu SocialXChange 2-Drumul Taberei Primarul Gabriel Mutu SocialXChange 2-Drumul Taberei