Un serviciu social cu impact major asupra comunităţii, care înregistrează de la an la an o creştere a numărului de beneficiari, are nevoie de o locaţie pe măsură.

Pe Bulevardul Iuliu Maniu, la nr. 101, a fost deschis de curând noul sediu al Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi Sector 6.

Încă de la înfiinţare, această structură a acoperit nevoile specifice ale celor care se confruntă cu un handicap, începând cu lipsa de informare şi terminând cu sprijinul emoţional acordat atât lor, cât şi familiilor care îi îngrijesc.

Pericolul excluziunii şi al izolării de societate este cea mai mare provocare pe care o înfruntă zi de zi specialiştii centrului de consiliere. Iar bucuria de a reda beneficiarilor demnitatea umană şi statutul de persoană care nu depinde de mila nimănui este o răsplată pe măsura efortului depus.

Centru oferă servicii integrate de asistenţă psihosocială pentru persoanele cu dizabilităţi, încurajează participarea acestora la viaţa socială, propune activităţi de informare, de consiliere, promovează autonomia şi inserţia socială, inclusiv facilitarea accesului pe piaţa muncii.

Serviciile de consiliere, diversele terapii şi activităţile de petrecere a timpului liber vin să completeze această listă.

Cu un număr de 250 de beneficiari şi peste 4.000 de intervenţii anual, Centrul de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi Sector 6 este dovada faptului că integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi depinde şi de noi, ceilalţi.