Aproximativ un milion de flori ne vor încânta privirile și simțurile în acest an, în Sectorul 6. Jumătate din ele sunt produse în serele proprii ale Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 și vor fi plantate începând cu luna mai. Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 197 au văzut joi (2 martie) aceste minunății parfumate, când au vizitat serele noastre, în cadrul programului „Școala Altfel”.

Petunii în zeci de culori, begonii, crăițe, mușcate, salvie, verbene… acestea sunt doar câteva dintre soiurile de flori care vor fi plantate în acest an pe principalele scuaruri, ronduri, jardiniere și aliniamente stradale din Sectorul 6.

Sunt peste 500.000 de plante și nu am dat niciun ban pe ele, căci au fost cultivate în serele proprii ale ADPDU Sector 6. Alți peste 400.000 de bulbi de lalele multicolore au fost puși recent în pământ, în noile amenajări peisagistice și urbanistice gândite de specialiști.

136.000 mp de spațiu verde va fi amenajat anul acesta

Florile și plantele în general sunt extrem de importante nu doar estetic, ci și pentru îmbunătățirea calității aerului. Iar Primăria Sectorului 6 a pus și pune mare preț pe acest aspect.

Numai anul trecut am câștigat 60.000 mp de spații verzi, prin reamenajarea unor terenuri lăsate în paragină, adevărate surse de poluare, praf și gunoaie.

Anul acesta amenajăm alți 136.000 mp de spații verzi.

De asemenea, pe unele terenuri abandonate le transformăm chiar în parcuri, cum este, de exemplu, Parcul Liniei, cel mai mare parc liniar (4 km) din Europa, al cărui prim tronson va fi gata în luna mai.

“Școala Altfel”, la sere. “Mama florilor” a stat de vorbă cu copiii

Despre importanța plantelor au aflat joi elevii de clasa a II-a ai Școlii Gimnaziale Nr. 197 din Sectorul 6. Au venit cu doamna învățătoare să viziteze serele ADPDU, în cadrul programului „Școala Altfel”.

Aici au primit o adevărată lecție de botanică, au aflat cum se îngrijesc florile de când sunt doar o sămânță și până ajung să înfrumusețeze spațiile verzi de pe străzi.

Informații interesante au aflat de la Elena Pintileasa, șefa formației Sere din cadrul ADPDU Sector 6, cunoscută printre angajați ca „mama florilor”, căci lucrează în domeniu de peste 50 de ani.

De exemplu, petuniile – numite și florile verii sau florile cu o mie de culori – sunt pline de petale de la începutul verii până la mijlocul toamnei. Una dintre marile calități ale petuniilor este culoarea acestora, extrem de variată și plăcută: de la alb, roz, galben, roşu, violet, albastru până la numeroase combinații între ele”, le-a explicat elevilor Elena Pintileasa.

Cel mai mult mi-a plăcut că am putut să învăț multe lucruri interesante despre flori și metoda de îngrijire a acestora. De asemenea, am reținut faptul că plantele trebuie apreciate pentru frumusețea pe care ne-o oferă, iar noi nu trebuie să le rupem sau să le călcăm cu picioarele”, a rezumat Ioana, o elevă din clasa a II-a.

Copiii s-au declarat fascinați și încântați de vizita la sere, promițând că vor reveni cu drag și cu altă ocazie.