Printre oale, cratițe și alte instrumente ale artei culinare, cu măști și costume de protecție, o mână de bucătari inimoși își dau zilnic întâlnire pentru a găti în numele solidarității și al dragostei față de cei din jur.

Sub deviza ”Solidar Social”, proiectul susținut de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, alături de Chef Adrian Hădean, răspunde prin fapte la provocările multiple ale pandemiei cu noul coronavirus, care afectează întreaga societate. 

Cei care luptă în prima linie în această perioadă, precum medicii și asistenți,  dar și cei care au nevoie imperioasă de sprijin, așa cum sunt persoanele în vârstă sau cele aflate în regim de autoizolare din Sectorul 6, primesc zilnic o masă caldă, aprecierile și încurajarea echipei administrației locale.

În spatele celor care gătesc în mod benevol pentru alții se adună, sub aceeași deviză, firme care donează produse alimentare, oameni care se oferă voluntari pentru a asigura transportul, numeroși sponsori.

Așa au fost gătite și distribuite până acum cele 7380 de porții de mâncare caldă care au ajuns, în fiecare zi, acolo unde este mai multă nevoie de ele. 

O poveste simplă care, odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, va aduce multor oameni o rază de lumină.

”Proiectul Solidar social este o acțiune umanitară inițiată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, susținută din donații ale companiilor și persoanelor fizice. Suntem asistenți sociali, bucătari care fac voluntariat, livratori dedicați. Suntem o cantină umanitară.” – se arată pe pagina web a proiectului, www.activsocial.ro pe care vă invităm să o accesați.