Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Control Activități Publice Gospodărești și Sanitar Veterinar, Fitosanitar, anunță că, în perioada 20 – 31 august 2020, vor fi aplicate tratamente de combatere a țânțarilor.

Dezinsecția se face în toate zonele cu vegetație: grădini publice, parcuri, grădini de bloc, terenuri aparținând instituțiilor publice, cămine de elevi, terenuri aparținând unităților militare etc. Tratamentele sunt aplicate pe timp de noapte, între orele 21:00 – 05:00.

Produsul biocid utilizat este autorizat de Ministerul Sănătății, iar acțiunea sa este atât imediată, cât și de lungă durată, fiind eficient pentru combaterea insectelor zburătoare sau târâtoare (muște, țânțari, căpușe, viespi, gândaci de bucătărie, furnici, purici, ploșnițe, molii și carii de lemn). Tratamentele sunt efectuate de Compania Municipală Eco Igienizare București.

În scopul prevenirii unor accidente, Primăria Sectorului 6 atenționează atât locuitorii, cât și deținătorii de animale de companie să adopte măsuri adecvate de protecție. În caz de contact accidental, uman sau animal, trebuie solicitată asistență medicală de specialitate.