Serviciul Control Activităţi Publice Gospodăreşti şi Sanitar Veterinar, Fitosanitar informează proprietarii, asociaţiile de proprietarii/locatari din Sectorul 6 că din data de 18 octombrie, pe parcursul lunii octombrie se vor efectua tratamente de deratizare exterior, tratamentul nr.6, pe raza Sectorului 6 de cãtre Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA., aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu sediul social în Bucureşti, sector 3, Aleea Buchetului nr. 10-12, având adresa de e-mail [email protected], Dispecerat 24/24, nr. telefon 0752.041.898.

Aceste tratamente sunt realizate în baza Contractului de servicii nr.584 din 14.06.2019, privind executarea tratamentelor de deratizare, dezinsectie şi dezinfectie la obiectivele inregistrate în baza de date a Programul Unitar de Acţiune al Primăriei Municipiului Bucureşti, conform adresei de informare transmisă Primăriei Sectorului 6 şi înregistrată cu nr.41 169/20. 10.2021.

Menţionăm că, tratamentele de deratizare (la exterior) constau in amplasarea unor capcane (cutii din PVC de culoare neagră) care conţin raticid – Racumin Paste, amplasate în locuri ferite accesului oamenilor şi animalelor sau ancorate/legate cu sârmă perimetral.

Produsele raticide folosite sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională de produse biocide.

E scopul prevenirii unor accidente, în această perioadă, Serviciul Control Activităţi Publice Gospodăreşti şi Sanitar Veterinar, Fitosanitar atenţionează atât locuitorii, cât si detinătorii de animale de companie să adopte măsuri adecvate de protecţie, respectiv evitarea contactului cu produsul raticid, să nu se deschidă staţia de intoxicare şi să nu se schimbe locul de amplasare al acesteia, evitarea accesului copiilor sau animalelor de companie în zona staţiilor de intoxicare, contactarea Companiei Municipale Eco igienizare Bucureşti pentru înlăturarea rozătoarelor moarte în locatiile supuse deratizării (să evite să atingă rozătoarele moarte).

Având în vedere toxicitatea substanţelor utilizate pentru aceste tratamente, recomandăm ca în cazurile de contact accidental uman sau animal, cu aceste raticide, să se solicite urgent/asistenţă medicală de specialitate.