Distracție în aer liber pentru beneficiarii Centrului de Plasament “Acasă”, care astăzi, 17 iulie 2020, s-au întrecut în jocuri și voie bună. Timp de patru ore, copiii împreună cu angajații centrului, au desfășurat, în aer liber, activități sportive și jocuri precum: șah, baschet, fotbal, ping-pong, înot, badminton și rummy.

Acțiunea face parte dintr-un program de activități ce se desfășoară pe perioada vacanței de vară, din dorința de a oferi copiilor și adolescenților din centru șansa de a socializa și de a se distra, în ciuda limitărilor cauzate de pandemie.

Nu au lipsit premiile, încurajările iar masa de prânz a fost servită tot în aer liber, în curtea centrului.

Toate activitățile s-au desfășurat atât în curtea interioară din cadrul Centrului de Plasament „Acasă” cât și pe terenul de fotbal al Fundației Filantropice Metropolis, respectând toate normele  de distanțare socială și măsurile de prevenire a răspândiri COVID 19.

Studiile au arătat că sportul crește capacitatea cognitivă, de cooperare, precum și capacitatea de concentrare. Prin practicarea unui sport, copilul își cunoaște propriile limite, se dezvoltă armonios și își consumă energia într-un mod constructiv.