În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 6 de vineri, 4 septembrie 2020, a fost adoptată o hotărâre cu privire la redeschiderea locurilor de joacă în aer liber, din sector.

            Încă de la începutul pandemiei generate de noul coronavirus, autoritatea locală Sector 6 a acționat permanent pentru dezinfectarea spațiilor aflate în administrare, atât cele închise (școli, scări de bloc, instituții publice), cât și cele deschise, precum parcurile, spațiile de odihnă și relaxare, terenurile de sport sau piețele agroalimentare.

             Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „În cadrul hotărârii de Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă, de săptămâna trecută, s-a luat decizia ca toate locurile de joacă să fie funcţionale și, pentru siguranța copiilor, acestea să fie dezinfectate de două ori pe zi, in intervalul 5-8 dimineaţa, respectiv 14-17 după-amiaza.

            Facem în continuare toate demersurile și acționăm cu maximă seriozitate pentru a ne asigura că cei mai mici membri ai comunității noastre își vor petrece timpul în locurile de joacă din aer liber în deplină siguranță”.

            Edilul a precizat, totodată, cădezinfecţia la locurile de joacă pentru copii se va realiza începând cu parcurile mari din Sectorul 6, continuând cu toate celelalte locuri de joacă din cartiere.

            „Mâine, 8 septembrie 2020, vom avea toate locurile de joacă funcţionale. Am considerat că este obligatoriu ca autoritatea locală să asigure confortul necesar tuturor copiilor, să nu mai vedem copii care se joacă pe trotuare, fiind expuşi la accidente sau în curţile blocurilor, fără a exista niciun fel de posibilitate de a interveni din punct de vedere al igienizării şi dezinfectării spaţiilor respective.

            Dragi copii, dragi părinţi, veţi avea posibilitatea, începând cu ziua de mâine, să accesaţi locurile de joacă din Sectorul 6 care au fost modernizate, dotate cu echipamente de ultimă generaţie şi sper că vă veţi bucura de tot ce veţi întâlni în aceste locuri de joacă”, a mai adăugat primarul Gabriel Mutu. 

            În ultimii patru ani, peste 85% din locurile de joacă ale sectorului au fost reabilitate și dotate cu aparate potrivite tuturor categoriilor de vârstă. Astăzi, aceste spații sunt amenajate la noi standarde de calitate, cu suprafață antitraumă de foarte bună calitate și cu aparate moderne, sigure, la standarde europene.