În ultima lună, tinerii care se află în Centrul de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilități din Sectorul 6 au o nouă pasiune: se pregătesc de serbările de Crăciun în pași de dans!

Totul a început în urmă cu patru săptămâni, atunci când exercițiile de gimnastică medicală au îmbrăcat o nouă haină: cea a dansului.

“Vorbim despre o terapie alternativă, asemănătoare terapiei prin muzică. Prin dans și joc introducem elemente de gimnastică medicală, atât de necesară în procesul de recuperare și menținere a funcțiilor motrice,” a declarat Adrian Mirea, psiholog și șef Centru de Consiliere Psihosociala Persoane cu Dizabilități.

Acest tip de terapie se aplică unui spectru larg de dizabilităţi precum cel autist, ADHD, retard de dezvoltare psiho-emoţională, tineri hipoacuzici, dar și tinerilor cu diverse dizabilităţi neuropsihiatrice.

În cadrului centrului aflat în subordinea DGASPC Sector 6, terapia prin dans are loc vinerea, o dată la două săptămâni.

Întregul proces este gândit de psihologii centrului, coregraful Adrian Perian și echipa de animatori din cadrul Centrului pentru Recuperare și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant”.

La final, întreaga echipă reușește să îmbine, cu eleganță, elementele tehnice, muzica, dansul și buna dispoziție.