Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” pune la dispoziția persoanelor defavorizate din comunitate investigația – Dual Energy X-ray Absortiometry – DEXA, o metodă noninvazivă, care depistează osteoporoza și nu necesită o pregătire specială sau administrarea vreunei substanțe de contrast.

Persoanele nevoiașe cu domiciliul în Sectorul 6 pot realiza această investigație în mod gratuit sau cu plată parțială, în urma analizei veniturilor la Biroul de Asistență Socială din cadrul centrului.

Osteoporoza – boala oaselor poroase și fragile apare de 3 ori mai frecvent la femei comparativ cu bărbații, și afectează în special persoanele trecute de 45-50 de ani. Cu toate acestea poate fi prevenită cu succes, iar dacă este depistată într-o fază incipientă, eficiența terapeutică este cu atât mai mare.

Diagnosticarea, tratarea și monitorizarea osteoporozei se realizează în Sectorul 6 cu ajutorul investigației imagistice de înaltă performanță numită DEXA sau osteodensitometrie. Rezultatele măsurate sunt precise, iar expunerea la razele X este minimă.

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar pentru programări puteți suna la 031.9593 și 0726.150.250 sau vizitați site-ul www.nectarie6.ro.