O zi minunată pentru zeci de copii din Sectorul 6, care astăzi, 30 mai 2018, au mers desculți pe prima alee terapeutică din comunitate, aflată în grădina sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, din Aleea Istru nr. 4.

Aleea terapeutică, formată din nisip, pietre de diferite texturi și scoarță de copac, a fost prima dată testată chiar de către Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

“Este minunat acest proiect de care se vor bucura cei mici și mari. Toți căutăm portițe de evadare și de relaxare și cel mai mult mă bucură că soluția este chiar la un pas de locul în care vin copiii cu dizabilități din sector. Am văzut cum această inițiativă a stârnit entuziamul lor, iar asta mă bucură foarte mult,” a declarat Gabriel Mutu.

La lansarea acestui tip de terapie senzorială au fost prezenți și cei de la Animal Society, care au susținut dezvoltarea serviciilor de terapie din sector cu un număr de animație oferit de cățeii care în ultimii șase ani aduc zâmbetul pe buzele bătrânilor și prichindeilor din comunitate.

Toți copiii cu dizabilități din Sectorul 6 se vor putea plimba desculți pe aleea terapeutică, pentru a experimenta diferite senzații prin intermediul tălpilor. Studiile au arătat că aleile terapeutice remediază efectele platfusului la copii, o deformație a piciorului și a gleznei, stimulând mușchii tălpii și sistemul nervos. Alte efecte benefice cunoscute ale acestei terapii sunt: relaxarea, reducerea riscului de obezitate, îmbunătățirea circulației sângelui și îndreptarea coloanei.

Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 oferă servicii de terapie și consiliere în mai multe centre specializate, menite să ajute la recuperarea medicală și integrarea socială a peste 1.000 de copii cu dizabilități.