Pe parcursul verii, beneficiarii Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihică ”Uverturii” sunt incluşi într-un program complex de activităţi ce implică ieşiri în aer liber şi petrecere a unor ore de relaxare în natură.

În luna august, 15 tineri cu deficienţe neuropsihice au mers într-o călătorie de neuitat. Timp de şapte zile au explorat împrejurimile Predealului, centrul Braşovului, Cetatea Râşnov şi au vizitat cu încântare Dino Parc, primul parc de dinozauri din România.

Activităţile au ca scop recuperarea, reabilitarea şi incluziunea socială a adulţilor cu probleme neuropsihice, o categorie profund afectată de mentalitatea oamenilor şi de lipsa cunoştinţelor din domeniu.

Deschis în urmă cu doi ani, Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihică ”Uverturii” vizează recuperarea şi includerea socială a adulţilor cu probleme neuropsihice în vederea reducerii spitalizării psihiatrice pe termen lung.

Situat în Cartierul Militari, Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihică ”Uverturii” oferă cazare, masă, îngrijire şi asistenţă specializată pentru persoanele afectate de tulburări mentale, programul având menirea de a prelua cazurile dificile din comunitate şi de a încerca, pe cât este posibil, integrarea în societate a celor care au avut neşansa de a veni pe lume cu un handicap psihic.

Majoritatea beneficiarilor au fost privaţi de un mediu familial stimulant, atât de necesar unei evoluţii pozitive a stării de sănătate. În scopul susţinerii cognitive şi a capacităţilor de adaptare şi relaţionare cu alte persoane, beneficiarii sunt implicaţi în programe lucrative precum confecţionare şi decorare obiecte.

Un mediu aparte, anume creat pentru susţinerea activităţilor recreative, îl oferă o seră amenajată în curtea complexului, acolo unde beneficiarii au ocazia de a lucra în echipă la plantarea, îngrijirea şi recoltarea legumelor.

20160810_104211