Vacanţa mare se află abia la început, dar Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, nu îi lasă pe copiii din comunitate să se plictisească.

Începând de astăzi, 27 iunie a.c., programul ”Tabere de cartier” va antrena 70 de copii şi adolescenţi în activităţi de animaţie socio-educativă, ateliere creative, scenete şi competiţii sportive.

Zilnic, timp de două săptămâni, în intervalul orar 9:00 – 15:30, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, copiii vor participa la activităţi în cadrul cărora vor învăţa să respecte regimul unui program de tabără, cu reguli clare de ordine interioară, se vor juca într-un spaţiu adecvat, beneficiind de un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber. Masa de prânz este asigurată din fondurile bugetului local, iar bătaia cu apă, programată în data de 3 iulie, va contribui cu siguranţă la combaterea efectelor caniculei

Zece angajaţi ai DGASPC Sector 6 şi 20 de voluntari pregătiţi pentru activităţi de acest tip îi vor supraveghea pe copii şi se vor implica în organizarea activităţilor specifice, cu efecte benefice asupra comportamentului social şi de relaţionare al copiilor atât cu partenerii egali, dar şi cu adulţii.

Proiectul „Tabere de cartier” a fost iniţiat în urmă cu şase ani, cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franţa, primind aprecieri atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor din Sectorul 6.

tabara 02 OLYMPUS DIGITAL CAMERA