La iniţiativa primarului Gabriel Mutu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a început un dialog cu asociațiile de studenți dornice să susţină activitățile derulate în sprijinul beneficiarilor de servicii sociale. La apelul nostru au răspuns Liga Studenților și Absolvenților din Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Societatea Studenților în Medicină, Asociația Studenților în Drept și Asociația Studenților din Filosofie.


În urma discuțiilor, două proiecte urmează să fie puse în aplicare anul acesta: studenții din cadrul UNEFS vor lucra cu vârstnicii din Centrele de Zi ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în misiunea lor de a-i ajuta să rămână activi și să facă sport cu ajutorul unor exerciții personalizate pentru fiecare caz în parte.


De asemenea, studenții de la Societatea Studenților în Medicină și-au exprimat dorința de a implementa, alături de specialiștii noștri, programe destinate copiilor cu autism. Mai exact, studenții vor să organizeze ateliere de lucru care să vină în sprijinul copiilor cu această afecțiune și care se pregătesc să intre în colectivitate, la școală sau la grădiniță.


În final, o parte dintre studenți se vor afla și printre voluntarii care vor lucra cu copiii din Sectorul 6, în cadrul Taberelor de Cartier de anul acesta.
Toate asociațiile de studenți prezente la discuții au pus deja pe hârtie campanii de donații, pentru cele două magazine caritabile SocialXChange din Sectorul 6, care primesc produse de strictă necesitate de la donatori persoane fizice sau juridice şi le distribuie celor care vor să muncească în schimbul ajutorului primit (www.socialxchange.ro).