Astăzi, 24 mai 2019, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, alături de Prof. Dr. Sculptor Paul I. Popescu, a dezvelit statuia marelui patriot și revoluționar român Tudor Vladimirescu, în parcul omonim, situat în Cartierul Militari.

    Reamenajat în totalitate în urmă cu doi ani, suprafața Parcului Tudor Vladimirescu, fost Fabricii, a fost mărită cu 3.000 de mp, ajungând astăzi la 25.000 mp.

Tudor Vladimirescu a fost un mare revoluționar al vremii sale, a militat pentru reformarea învățământului, a armatei și a administrației. Cu mândrie și onoare vin astăzi în fața dumneavoastră pentru a oferi comunității un simbol al patriotismului și curajului românesc: statuia lui Tudor Vladimirescu”, a spus primarul Gabriel Mutu.

    Lucrarea artistică dezvelită astăzi completează imaginea parcului și a zonei de vizavi de Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”, devenind emblematică pentru zona respectivă. La scară reală, lucrarea în sine are o înălțime de 340 cm, la care se adaugă înălțimea soclului, de 90 cm. Acesta din urmă este realizat integral din piatră de Vrața, iar personajul este turnat în bronz siliconic.