De la începutul pandemiei și până în prezent, Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6, a sprijinit peste 2.500 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Asistenții sociali au distribuit 1.071 de pachete alimentare (929 pachete pentru adulți și 142 pachete pentru copii) și peste 430 de kit-uri cu produse de igienă către cele 1.569 de gospodării aflate în autoizolare. Totodată, oamenilor le-au fost aduse: apă, saci menajeri și dezinfectanți, în condiții de maximă siguranță.

Un grup de psihologi din diferite servicii din cadrul DGASPC Sector 6 au primit cu inima deschisă una dintre cele mai mari provocări profesionale de până acum: au acordat servicii de intervenție psihologică, prin telefon, persoanelor aflate în autoizolare. Au fost nenumărate apeluri telefonice în care specialiștii au ascultat persoanele aflate într-o stare de vulnerabilitate, după ce au simțit să pierd controlul asupra propriei vieți. Cu toții s-au implicat pentru a le sprijini să depășească această perioadă neobișnuită.

În continuare, DGASPC Sector 6 pune la dispoziția persoanelor aflate în autoizolare numărul de telefon 0731624849 – program non-stop – număr la care se pot adresa, după luarea în evidență, pentru a solicita alimente, produse de igienă și medicamente.