În data de vineri, 04.06.2021 a avut loc dezbaterea publică privind tipurile de proiecte care vor putea primi finanțare prin programul “Sport și sănătate în Sectorul 6”.

Obiectivul acestui program este creșterea atractivității educației fizice și a sporturilor în vederea stimulării dezvoltării fizice şi psiho-sociale a copiilor și adolescenților, dar şi promovarea unor comportamente preventive şi combaterea formelor de discriminare, iar valoarea totală a programului este de 1.000.000 lei.

La această iniţiativă au răspuns cu interes peste 25 de organizații non-guvernamentale din domeniul educaţiei sportive şi sănătăţii ce îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 6.
Dezbaterea a fost moderată de primarul Ciprian Ciucu cu intervenţiile aparatului administrativ pentru explicații și lămuriri.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a declarat că: “Atât conform programului de guvernare, cât şi a viziunii mele, prioritatea în acest an o constituie finanţarea a două domenii importante pentru comunitatea Sectorului 6 şi anume: sportul şi sănătatea”.

Organizațiile non-guvernamentale din cele două domenii şi-au expus ideile şi punctele de vedere pe marginea acestui parteneriat urmând ca ecoul acestei dezbateri să se reflecte în forma finală a proiectului.

Până la conturarea versiunii finale a programului, organizațiile non-guvernamentale din domeniul educaţiei sportive şi sănătăţii mai pot înainta puncte de vedere până pe data de 11.06.2021 la adresa de mail: [email protected].