La debutul toamnei, când soarele e încă generos, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 te așteaptă afară, la mișcare și joc. Dacă ești persoană în vârstă, vino singură sau alături de copii și nepoți în marile parcuri ale sectorului pentru a face sport în mod susținut și organizat! Specialiști în tehnici de pregătire fizică vor fi alături de tine, îți vor da ocazia să-ți cunoști organismul, să-ți întărești sistemul imunitar și să îți faci noi prieteni printre membrii comunității.

”Mișcare pentru sănătate”, noul program al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, debutează în data de 6 septembrie a acestui an, urmând ca, timp de patru săptămâni, să animeze pe rând Parcurile Drumul Taberei, Crângași, Timișoara și Constantin Brâncuși.

Activitatea fizică va începe cu exerciții de înviorare și de pregătire a organismului pentru efort. După o durată de 10-15 minute, vor urma exerciții fizice generale, de tip aerobic și cardiovascular. Se vor utiliza atât aparatele de fitness din dotarea parcurilor, cât și materiale personale ale specialiștilor coordonatori. Durata întregului antrenament va fi de 45-50 de minute, în funcție de capacitățile fizice individuale ale vârstnicilor.

Indiferent de nivelul condiției fizice, beneficiile exercițiilor fizice la vârsta a treia, mai ales cele aerobice și cardiovasculare,  sunt de natură fiziologică, psihologică și socială. Toate persoanele, chiar și cei care folosesc cârje ortopedice, cadre de mers sau scaun cu rotile,  au posibilitatea de a se mișca în propriul lor ritm, de a arăta mai bine, de a trăi mai sănătos, de a zâmbi mai mult.

Sesiunile de mișcare încep la ora 09.00, după următorul program:

  • Parcul Drumul Taberei – luni și miercuri, întâlnire la zona de sport de lângă seră;
  • Parcul Crângași – marți, întâlnire la foișor;
  • Parcul Timișoara – joi, întâlnire la intrarea în parc;
  • Parcul Constantin Brâncuși ANL – vineri, întâlnire la fântâna arteziană.

Antrenorii te așteaptă, totul e stabilit și bine organizat.

Coboară în parcul de lângă domiciliu, cheamă o rudă, un prieten sau un vecin și, mai ales, nu uita acasă treningul și pantofii de sport!

Persoanele interesate ne pot contacta la 021.9970.