Astăzi, 16 decembrie 2016, dorinţele a 20 de copii din Sectorul 6 au fost îndeplinite de spiriduşi. Cu emoţie şi speranţă, micuţii au îndrăznit să-i scrie lui Moş Crăciun, iar pe lista lor de dorinţe s-au aflat: un telefon mobil, o chitară, o păpuşă care vorbeşte sau un joc lego.

Magia a fost înfăptuită de voluntarii tineri de la Compania Honeywell Bucureşti, care au strâns cu grijă fiecare bănuţ din licitaţia pe care au organizat-o în cadrul unui târg cu produse specifice Crăciunului, realizate de ei înşişi.

Bucuria copiilor a fost mare când au văzut mulţimea de cadouri aflate sub bradul împodobit în incinta Magazinului SocialXchange. Copiii provin familii defavorizate din Sectorul 6, iar părinţii sau bunicii lor prestează muncă în folosul comunităţii pentru a le asigura hrana, rechizitele sau hainele de care au nevoie.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copulului Sector 6, Gabriela Schmutzer, i-a felicitat pe tinerii de la Honeywell Bucureşti pentru implicare, pe părinţii care muncesc în cadrul Magazinului, dar mai ales pe micuţii care cred în Moş Crăciun. Tuturor le-a urat sărbători încărcate de magie!

img-20161216-wa0004

Au contribuit substanţial la acţiune Decathlon Pallady & Auchan Pallady, cărora le mulţumim, pentru reducerile pe care le-au aplicat produselor ce au ajuns în mâinile copiilor prin intermediul lui Moş Crăciun. Totodată, mulţumiri Honeywell Bucureşti pentru că duceţi mai departe spiritul Crăciunului!

Magazinul SocialXchange din Calea Crângaşi nr. 3 funcţionează după un principiu foarte simplu şi are nevoie doar de ajutorul oamenilor deosebiţi care vor şi pot dona diferite produse (cu precădere alimente), pentru că în comunitate există oameni care nu-şi permit să achiziţioneze bunurile de care au nevoie, dar vor să muncească pentru ele.

La SocialXchange persoanele care traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar şi au domiciliul pe raza Sectorului 6, pot beneficia de produsele de care au nevoie, prin prestarea de muncă în folosul comunităţii.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte, au acces la produsele existente în incinta Magazinului SocialXchange sau la serviciile oferite prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii etc.).

img-20161216-wa0002