Marți, 17 decembrie 2019, vă invităm la o altfel de serbare de Crăciun: cea a persoanelor cu dizabilități din cadrul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilități, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Un amplu program artistic a fost pregătit în ultimele luni, cu ajutorul echipei centrului și a unor oameni inimoși, dornici să pună zâmbetul pe fețele adulților care duc zilnic lupta cu dizabilitățile.

Dezvoltarea unor programe artistice sunt extrem de benefice pentru sănătatea fizică și emoțională a beneficiarilor noștri. Mai mult de atât, astfel de acțiuni contribuie la menținerea unei vieți active, un obiectiv esențial în proiectele destinate persoanelor vulnerabile din comunitatea noastră, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Spectacolul va începe cu piesa de teatru “Țara lui Gufi”, o poveste despre oameni care trec de la întuneric la lumină cu ajutorul celor dragi. La această piesă, persoanele cu dizabilități din sector au repetat în ultimele trei luni sub îndrumarea actorului voluntar, Eduard Buhăescu, căruia îi mulțumim pentru implicare.

Urmează un moment de muzicoterapie, coordonat de formatorul Jean-Baptiste, în care beneficiarii centrului se vor aduna în cerc și vor lovi ritmic diferite instrumente de percuție. Participanții vor da viață instrumentelor muzicale pe notele unor melodii specifice, alese pentru rolul lor terapeutic. La final, toți se vor bucura de un moment de mișcare, sub indicațiile coordonatorului Adrian Perian. În pași de dans, beneficiarii DGASPC Sector 6 îl vor aștepta pe Moș Crăciun și cadourile surprize.

Evenimentul va avea loc mâine, 17 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant, pe Aleea Țibleș nr. 64.