Pe 16 octombrie sărbătorim World Food Day (Ziua Mondială a Alimentației), zi dedicată fondării Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, în 1945. 

    Tema anului 2020 este „Grow, Nourish, Sustain. Together” – „Creștem, Hrănim, Susținem. Împreună”. 

    Nimic nu putea fi mai potrivit valorilor care au stat la baza parteneriatului între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, atunci când, în urmă cu șapte luni și jumătate, au demarat proiectul “Solidar Social”. Drept urmare, pe 16 octombrie, ne alăturăm inițiativei Social Gastronomy Movement, o rețea internațională care susține capacitarea resurselor comunitare și promovează ideea că alimentația poate constitui un mecanism al schimbărilor sociale pozitive. 

    Echipa “Solidar Social” va găti mâncare tradițională, românească, pentru cei 220 de beneficiari care primesc hrană zilnic, bătrâni singuri și familii în nevoie, alăturându-se unui eveniment organizat simultan în alte 18 țări.

    De la debutul său, în luna aprilie, în cadrul proiectului au fost pregătite peste 110.000 de porții de hrană caldă și au fost parcurși 14.500 de kilometri din poarta bucătăriei până la destinatari. Au beneficiat de acest sprijin 580 de cadre medicate, 240  de bătrâni singuri sau familii aflate în nevoie, 70 de persoane aflate în regim de carantină și 88 de copii, alături de familiile lor, cu domiciliul în zona Giulești-Sârbi.

    Mulțumim tuturor sponsorilor care au făcut posibil acest proiect frumos!

#dgaspc6 #asociatiaadihadean #solidarsocial #activsocial #worldfoodday #socialgastronomy #connectglobal #actlocal