Peste 650 de prichindei din Sectorul 6 au primit cu bucurie o mulţime de jucării noi -nouţe, prin amabilitatea unor oameni inimoşi care le-au donat Magazinului SocialXChange, aflat în Calea Crângaşi nr.3.

Jocurile şi jucăriile sunt indispensabile în activităţile de stimulare a capacităţilor cognitive şi emoţionale ale celor mici, iar copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani care frecventează Centrele Sociale Multifuncţionale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au parte zilnic de activităţi menite să susţină dezvoltarea lor armonioasă.

Sutele de jucării şi animăluţe din pluş au fost alese, pregătite şi ambalate cu grijă de către persoanele nevoiaşe care muncesc la Magazinul SocialXChange. Pentru activităţile prestate în cadrul magazinului, beneficiarii pleacă spre case cu produse de care au nevoie în momentul respectiv, produse necesare traiului zilnic.

Înfiinţat în urmă cu aproximativ 2 ani, Magazinul SocialXChange a devenit o soluţie viabilă pentru toate persoanele aflate în nevoie, dar mai ales pentru persoanele şomere, aflate în căutarea unui loc de muncă.

Conform statisticilor europene, oamenii care sunt trecuţi de 50 de ani şi se apropie de vârsta pensionării au cele mai mici şanse de a-şi găsi un loc de muncă stabil. Acesta este motivul pentru care peste 200 de oameni au prestat muncă în folosul comunităţii, în schimbul produselor existente în magazin, produse care provin din donaţiile oamenilor care susţin responsabilitatea şi solidaritatea socială.