De mai bine de un an de zile, doamna Ileana munceşte pentru a-şi achiziţiona produsele de care are nevoie. Este pensionară, are 63 de ani şi îşi aşteaptă cu nerăbdare cel de al treilea nepot pentru care a reuşit deja să strângă minimul necesar, constând în hăinuţe pentru nou născut, pamperşi, jucării şi accesorii.

Vobeşte cu drag despre familia ei şi despre faptul că SocialXChange i-a oferit posibilitatea de a fi un real sprijin pentru nepoţi. Calcă, aranjează produse pe rafturi, face curăţenie, le face pe toate cu dăruire pentru că munceşte cu un scop, iar de fiecare dată îşi alege, pe lângă alimente, şi câte ceva pentru copii.

Magazinul SocialXChange, aflat în Calea Crângaşi nr.3, vine în sprijinul tuturor celor care vor să muncească pentru un trai mai bun, promovând totodată coeziunea socială şi reutilizarea resurselor din comunitate.

Proiectul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 iniţiat în urmă cu aproape un an şi jumătate, a sprijinit peste 160 de oameni cu venituri modeste din comunitatea sectorului.

Prin intermediul SocialXChange, beneficiarii serviciilor sociale, (în schimbul muncii prestate în folosul comunităţii) obţin produse de pe rafturile magazinului.

Pe de altă parte, donatorii, persoane care din ceea ce au consideră că pot oferi şi celor mai puţin norocoşi, în schimbul gestului lor de caritate, au posibilitatea de a beneficia de diverse servicii pe care le pune la dispoziţie DGASPC Sector 6 (salinoterapie, sală de conferinţe, cursuri pentru copii, animaţie socio-educativă şi serbarea zilelor de naştere ale copiilor, închiriere teren tenis etc.).

SocialXChange oferă atât beneficiarilor harnici, cât şi donatorilor inimoşi posibilitatea de a deveni responsabili social. Nu ezitaţi să donaţi, oamenii nevoiaşi din comunitate aşteaptă o oportunitate pentru a lucra! Donaţiile de care are nevoie magazinul SocialXChange sunt: alimente neperisabile şi în termen de valabilitate (făină, ulei, zahăr, conserve, mălai, paste făinoase, pastă de tomate etc.), rechizite, produse igienico-sanitare (săpun, hârtie igienică, şampon, detergent etc.) şi jucării sau alte accesorii pentru copii.

beneficiar raft