Multe zâmbete au fost pe chipurile voluntarilor din Sectorul 6 la evenimentul organizat special pentru ei, astăzi, 5 decembrie 2018, când marcăm Ziua Internațională a Voluntarilor.

Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au pregătit un program intitulat “Șezătoarea Voluntarilor”, cu scopul de a le mulțumi acestora pentru toată implicarea de care au dat dovadă de-a lungul anului.

Voluntarii și organizațiile nonguvernamentale partenere s-au alăturat seniorilor din cadrul Centrului “Mihai Eminescu” pentru a se bucura împreună de mai multe momente speciale: ateliere creative, jocuri de cunoaștere și de energizare. Evenimentul a fost conturat cu scopul de a le oferi participanților oportunitatea de a se cunoaște între ei, de a deschide porțile dialogului dintre voluntari și seniori și de a discuta despre experiențele de voluntariat pe care le-au experimentat în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 este printre puținele instituții care au un serviciu dedicat voluntarilor, în care aceștia sunt selectați, formați și pregătiți, pentru a presta activități în cadrul proiectelor implementate. În prezent, 25 de tineri fac voluntariat, în special la centrele de zi dedicate atât persoanelor vârstnice, cât și copiilor cu diferite probleme de sănătate.

Cei interesați să se alăture echipei noastre de voluntariat sunt rugați să ne scrie pe [email protected] și să ne lase datele de contact, împreună cu numărul de telefon.

Ziua Internațională a Voluntarilor a fost sărbătorită pentru prima dată în decembrie 1985, cu scopul de a recunoaşte eforturile muncii depuse de voluntari, de a facilita crearea unei reţele de comunicare şi de a promova beneficiile care decurg din activităţile de voluntariat.