Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină seria de manifestări culturale reunite sub tema “Credinţă şi Cultură”. Evenimentul este organizat de Parohia Brâncuşi, în perioada 27 mai – 1 iunie 2019.

Reprezentațiile se desfășoară în fiecare seară, de la ora 20:00, pe esplanada Bisericii Sfântul Ioan Rusul din cartierul ANL Brâncuşi, excepție făcând ziua de 1 iunie, când spectacolul pentru copii va începe la orele 11.00.

            Programul cuprinde piese de teatru puse în scenă de actori din cadrul Teatrului Naţional Bucureşti şi ai Teatrului Ţăndărică, dar şi concerte susţinute de profesionişti din cadrul Operei Naţionale Bucureşti şi ai Operei Comice pentru copii.

Primele două seri s-au bucurat de succes, participanții vizionând o piesă de teatru “Urma paşilor Tăi” și un spectacol de muzică românească.

 

Programul evenimentului:

29 mai – orele 20.00 – Cântări corale ortodoxe

Interpreți: Corul „Evia” al Parohiei Brâncuşi, dirijat de Antonel Temistocle

Repertoriu: Cântări din perioada pascală

30 mai – orele 20.00 – Seară lirică

Interpreți: tenorii Gabriel Bucur, George Ionuț Vîrban, Andrei Mihalcea, basul Ștefan Lamatic şi cvartetul Ambiental String Quartet.

Repertoriu: canzonete italiene şi napoletane.

31 mai – orele 20.00 – Seară de teatru  “20 de ani în Siberia”

“20 de ani în Siberia”- este un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul din Gulagul sovietic. Printre cei 13.000 de români din nordul Bucovinei, care au trăit, în iunie 1941, groaza deportării, s-a aflat şi Aniţa cu întreaga familie. A supraviețuit regimului de înfometare, bolilor și muncii într-un mediu extrem de dur, reușind să își crească fiii și să se întoarcă cu ei pe plaiurile natale în 1961.

Actor: Amalia Ciolan.

1 iunie – orele 11.00 – Ziua copiilor

 Concert susţinut de Corul Nostalgia și Corul Centrului de zi Sfinții Împărați Constantin și Elena;

 Piesă de teatru pentru copii (Teatrul Ţăndărică);

Repertoriu: Cântece tradiționale românești și din repertoriu internațional.