Ca în fiecare an, ziua de 1 octombrie este marcată de Primăria Sectorului 6 prin manifestări dedicate persoanelor de vârsta a treia.

Un bun prilej pentru autorităţile locale, dar şi pentru ceilalţi membri ai comunităţii, de a-şi exprima respectul şi preţuirea pentru bunicii noştri şi rolul pe care ei îl joacă  în viața societății, în special în educarea tinerelor generații.

În incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Persoanlă Conacul Golescu-Grant au fost invitate numeroase persoane vârstnice, dar şi membri ai generaţiilor mai tinere, pentru a se cunoaşte şi a iniţia un dialog pe teme de actualitate. S-au depănat amintiri, s-au dezbătut subiecte legate de Centenarul Marii Uniri, au fost aduse în discuţie momente importante ale istoriei naţionale. Corul Persoanelor Vârstnice din Sectorul 6 a interpretat mai multe melodii, iar domnul Teodor Teodor, membru marcant al Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, a recitat câteva poezii din creaţia personală.

În aceeaşi zi de 1 octombrie au fost sărbătorite cu mici ceremonii şi o masă festivă toate persoanele vârstnice, rezidente în cadrul centrelor de găzduire şi îngrijire din Sectorul 6. Problemele specifice cu care se confruntă această categorie socială, printre care amintim starea de sănătate, tendinţa de izolare şi sentimentul de a nu fi util celor din jur, sunt abordate şi rezolvate la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 printr-o serie de măsuri şi servicii specifice. Peste 1200 de persoane în vârstă sunt incluse anual în programe precum clubul seniorilor, îngrijire la domiciliu, servicii medicale gratuite sau parţial subvenţionate, recuperare medicală, consiliere psihologică, îngrijire în sistem rezidenţial.

Sprijinim aceste programe, pentru că au darul de a readuce în viaţa socială activă o categorie aparte de cetăţeni, de care avem nevoie şi care pot contribui în mod decisiv la bunul mers al comunităţii”, a spus Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Hotărârea Adunării Generale a Națiunilor Unite, adoptată la 14 decembrie 1990, a decis ca ziua de 1 octombrie să fie desemnată drept „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, ca semn de recunoaștere a aportului pe care persoanele vârstnice îl au în cadrul ţărilor şi colectivităţilor din care fac parte.