Îmbrăcați bine și cu zâmbetul pe buze, 50 de persoane în vârstă, membre ale Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, s-au bucurat astăzi de o excursie la Palatul Mogoșoaia. Deși se află la doar 15 km distanță de București, seniorii recunosc că au trecut mulți ani de când au reușit să se bucure de acest spațiu minunat, în care fiecare pas pare o întoarcere în timp, în perioada eleganței și cavalerismului.

“Este parcă mai frumos decât îmi aminteam. Nu este nici aglomerat, parcă este tot spațiul numai pentru noi. Este o minunată ieșire din rutină, pentru care sunt recunoscătoare”, ne-a mărturisit doamna Ilie, în vârstă de 69 de ani.

Scopul plimbării nu este doar unul de relaxare, ci și de mișcare. Excursia la Palatul Mogoșoaia își propune să motiveze persoanele în vârstă să atingă 10.000 de pași în această zi târzie de toamnă, un obiectiv stabilit în cadrul unui proiect realizat prin colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă.

Potrivit studiilor, un numar de 10.000 de pași pe zi scade riscul de boli de inima, diabet și obezitate. Proiectul este dedicat seniorilor din comunitatea Sectorului 6, care sunt încurajați să fie deschiși și să învețe lucruri noi la orice vârstă, comportament dovedit a fi un instrument important într-o viață senină și activă.

Activitatea de astăzi a fost a treia și ultima etapă din cadrul proiectului, până acum seniorii participând la o întâlnire cu specialiști din domeniul medical, unde au aflat cele mai bune metode de a te menţine sănătos, la un curs de dansuri dar și la Operă.