În ședința ordinară a Consiliului Local Sector 6 desfășurată astăzi, 17.12.2020, cu 24 de voturi „pentru”,  a fost aprobat Proiectul de hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului București de a transmite în administrarea Consiliului Local Sector 6 terenul situat în Bd. Timișoara nr. 101E, Sector 6, București, în suprafață de 33.330 mp, aflat în domeniul public al Municipiului București.

Potrivit articolului (2) al Hotărârii, terenul va fi destinat edificării unui spital.

„Acest teren se pretează foarte bine pentru un spital. Va fi o unitate de mici dimensiuni, care va pune accent pe diversitatea specializărilor medicale, cu focus pe Pediatrie.

Cerem Consiliului General al Municipiului București terenul, pentru a putea da drumul unui studiu de fezabilitate.

Este bine poziționat, la intersecția străzii Valea Cascadelor cu Bd. Timișoara, chiar în zona mediană dintre Militari și Drumul Taberei, două cartiere cu o densitate demografică formidabilă, cu acces din ambele. Trebuie să vă spun că am făcut o analiză și stăm foarte prost cu terenurile, opțiunile sunt extrem de limitate, în sector.

După primirea terenului în administrare, vom face studiu de fezabilitate, proiect tehnic, studiu de trafic, tot ce va fi necesar pentru a fi în regulă”, a explicat Primarul Ciprian Ciucu.