În cadrul conferinței „Voluntariat în Instituțiile Publice”, organizată de asociația Pro Vobis, a fost apreciată implicarea și susținerea pe care Primăria 6 le-a acordat în domeniul voluntariatului.

Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6 a fost prezentată ca model de bună practică privind activitatea din domeniul voluntariatului.

Pe parcursul conferinței, specialiști din cadrul DGASPC Sector 6 au prezentat detalii despre felul în care a fost dezvoltată această componentă, fiind singura instituție de acest gen care are un serviciu dedicat voluntarilor, în care aceștia sunt selectați, formați și pregătiți pentru a presta activități în cadrul proiectelor implementate. De asemenea, DGASPC Sector 6 este și prima instituție care a creat Școala de voluntari încă de acum 6 ani, ca program de formare a celor care și-au dorit să-și ajute aproapele.

În cadrul conferinței, au fost prezentate mai multe materiale informative menite să ajute instituțiile publice să implice un număr cât mai mare de voluntari în activitatea lor, materiale rezultate în cadrul schimburilor de experiență cu țări precum Olanda, Ungaria, Polonia și Slovacia, cuprinse în proiectul de parteneriat strategic Erasmus+ SOVOL.

Voluntariatul social rămâne un instrument important, cu beneficii asupra societăţii, iar de luni, 13 mai 2019, cu ocazia celei de-a XVIII-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, lansează campania “6Re – Resurse, Reciclare, Recondiționare, Reutilizare, Responsabilitate, Respect”, cu rol de a promova reciclarea, dar și de a conştientiza şi recruta noi voluntari, care să activeze în beneficiul comunităţii.

Cei interesați să se alăture echipei noastre de voluntariat, sunt rugați să ne scrie pe [email protected] și să ne lase datele de contact.