Ieri, 05 decembrie 2019, la sediul Primăriei Sectorului 6, a fost semnat Acordul de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Sectorul Buiucani din Municipiul Chișinău, Republica Moldova.

Momentul istoric a fost parafat de către Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 și de Vadim Brînzaniuc, pretor al Sectorului Buiucani din Chișinău, Republica Moldova.

Acesta este cea de-a doua înfrățire semnată vreodată de echipa administrației Sectorului 6. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea României cu Basarabia, în data de 27 martie 2018, la sediul Primăriei Sectorului 6, a fost încheiat primul Acord de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului București și Raionul Hîncești din Republica Moldova.

La ceremonia de ieri a participat și primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a mulțumit autorităților din România pentru susținerea, până în acest moment, a proiectelor de dezvoltare și pentru disponibilitatea de a se implica și în viitor.

Acordul semnat ieri, 05 decembrie 2019, prevede colaborări în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experienţă şi derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, educaţiei, turismului sau culturii.

“Astăzi avem bucuria de a participa la un alt moment cu însemnătate pentru comunitatea noastră și cea de peste Prut: înfrățirea a două sectoare din capitalele noastre. Am avut ocazia să observ în mod direct provocările pe care le întâmpină echipele noastre în implementarea proiectelor benefice comunității, iar acordul de cooperare pe care îl parafăm astăzi ne dă posibilitatea să aplicăm cele mai bune soluții în problemele de zi cu zi.

Am convingerea că înfrățirea pe care o semnăm astăzi, la nivelul administrațiilor publice locale din București și Chișinău, va contribui decisiv la creșterea bunăstării cetățenilor din comunitățile noastre”, a spus Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.