Cu o populaţie de peste 30% formată din seniori, Sectorul 6 a dat startul ieri, 28 septembrie 2016, unor evenimente menite să celebreze această categorie socială.

Aseară, peste 500 de seniori, cupluri care au petrecut împreună peste o jumătate de secol împreună, au fost prezenţi în cadrul evenimentului ”Nunta de aur”.

Seniorii au fost felicitaţi de către Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pentru puterea şi înţelepciunea cu care au reuşit să formeze o echipă bazată pe respect, preţuind valorile familiei: „Voi fi mereu alături de dumneavoastră pentru că este un moment care mă bucură tare şi care arată că împreună putem da viaţă expresiei: <Dacă vrei, poţi!>

 Aţi ştiut să parcurgeţi o viaţă, un drum împreună şi îmi doresc să îmi daţi sfaturi pentru a clădi lucruri frumoase şi durabile în Sectorul 6.„

img_5639

Vârstnicii s-au distrat cum au ştiut ei mai bine, împărtăşind impresii din timpul anilor tinereţii, schimbând numere de telefon între ei şi legând noi prietenii, dorindu-şi să se revadă cât mai curând.

În comunitatea noastră, 260 de cupluri au fost premiate anul acesta la împlinirea a peste 50 de ani de căsătorie prin intermediul programului ”Premii de Fidelitate”, proiect iniţiat în anul 2007 de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Prin intermediul acestuia, 4.256 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit o diplomă de fidelitate şi un premiu în valoare de 500 de lei.

img_5523

”Ziua Mondială a Vârstnicilor”, zi celebrată în fiecare an la data de 1 octombrie, ne oferă oportunitatea de a-i sărbători pe cei care ne reamintesc zi de zi faptul că înţelepciunea este un dar care vine odată cu trecerea timpului. În cinstea lor, în săptămâna 03 – 07 octombrie 2016, în Sectorul 6 va avea loc o serie de manifestări menite să îi readucă pe seniori la o viaţă socială activă.

În acest sens, în cadrul ”Complexului de Servicii Sociale ”Sf. Maria”, alcătuit din şase cluburi ale seniorilor, cei peste 1000 de vârstnici care le frecventează sunt implicaţi în diverse activităţi ce au caracter recreativ şi socio-cultural.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiulului Sector 6 derulează numeroase programe care susţin schimbarea percepţiei potrivit căreia persoanele vârstnice sunt o povară pentru societate, scoţând în evidenţă potenţialul pe care seniorii îl au de oferit.

Mai multe informaţii legate de evenimentele ce vor avea loc, puteţi găsi pe site-ul www.asistentasociala6.ro.

img_5421 img_5553 img_5588 img_5649