Astăzi, 2 aprilie, primarul Gabriel Mutu a completat programul local de dezinfecție, prin care se iau măsuri în lupta contra răspândirii noului coronavirus CoVID19 cu „Ploaia de sănătate”, un proiect unic la nivelul administrației publice din România.

             Astfel, începând din această dimineață, un elicopter survolează Sectorul 6 și pulverizează o substanță organică, antiseptică, deloc toxică, nici pentru oameni, nici pentru animale și nici pentru plante, dar eficientă contra virușilor: APĂ OXIGENATĂ.

            Da, peroxidul de hidrogen (soluția cunoscută popular drept apa oxigenată) este un dezinfectant natural, 100% biodegradabil, iar concentrația utilizată în procedeul de pulverizare aeriană este între 0,5-0,8%, rezultând din această diluție o soluție non-corozivă, prietenoasă cu mediul.

                       Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6:

Viața noastră s-a schimbat radical în ultimele săptămâni, iar noi, cei din administrația locală, căutăm metode inovative de a dezinfecta spațiile publice, astfel încât membrii comunității să se simtă în siguranță. Începând de astăzi, suplimentăm metodele clasice de a combate răspândirea noului coronavirus printr-o metoda nouă și mai rapidă pentru dezinfecție: pulverizarea aeriană. Nicio măsură nu este de prisos, dacă ajută la combaterea acestei pandemii, iar eu voi încerca prin orice mijloace să previn infectarea locuitorilor Sectorului 6”.

            Soluția va fi pulverizată zilnic dintr-un elicopter Robinson pilotat de Cornel Antonovici. Intervalul orar variază în funcție de condițiile atmosferice, care pot influența procesul de dezinfecție. De aceea, vor fi alese intervale orare în care condițiile atmosferice asigură cea mai mare eficiență a procesului.

             “Vă asigur că vom continua dezinfecția de la sol și în scările blocurilor. În plus față de igienizarea de la nivelul solului, pulverizarea din aer afectează și particulele în suspensie din atmosferă, pe care le depune pe sol, contribuind astfel la filtrarea aerului și la combaterea transmiterii virușilor. Astăzi, în Sectorul 6, am ajuns la performanța de a realiza dezinfectarea spațiilor publice la doar 1 ban pe metru pătrat. Aveți încredere că după ploaie, în special după o ”Ploaie de sănătate”, totul va fi bine!”, a conchis edilul Sectorului 6.

            Organizația Mondială a Sănătății, autoritatea care monitorizează evoluția răspândirii bolilor și virușilor recomandă folosirea peroxidului de hidrogen inclusiv în soluțiile dezinfectante pe care le putem face acasă.

            Poliția Locală Sector 6 asigură, prin mijloace audio, informarea locuitorilor asupra acestei acțiuni, pe toată perioada desfășurării.