Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, alături de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport lansează mâine, 31 octombrie 2018, proiectul “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”, prin intermediul căruia școlarii vor afla că scrisul de mână frumos și corect le va fi de mare ajutor în viitor. Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – Sector 6.

În cadrul atelierelor educative de caligrafie, ce vor avea loc în 30 de unități de învățământ din Sectorul 6, aproximativ 1.200 de elevi ai claselor a VIII-a și a XII-a, care vor avea de susținut anul viitor teste naționale, își vor îmbunătăți scrisul de mână.

Demersul le va fi cu precădere util atunci când vor susține probele scrise, dat fiind că așezarea în pagină și lizibilitatea primesc punctaj separat în baremul de corectare. Totodată, cei care vor participa la ateliere vor învăța despre caligrafie, arta scrisului frumos de mână, și o vor exersa alături de instructorii Asociației Liber la Educație, Cultură și Sport.

Caligrafia transpune pe hârtie creativitatea şi talentul autorului, acesta putând dezvolta, în timp și prin exercițiu, un stil propriu de scriere caligrafică. Arta de a scrie frumos necesită răbdare şi perseverenţă, dar, sub îndrumarea corectă, poate fi cu ușurință asimilată de către elevi.

La finalul proiectului, pe 23 noiembrie 2018, la sediul Primăriei Sectorului 6 va fi organizată o expoziție cu cele mai frumoase și apreciate lucrări realizate de elevii participanți.