Pentru că adolescenţa este vârsta cunoaşterii şi a descoperirii de sine, Centrul Parteneriat pentru Egalitate organizează în perioada 03 – 05 iulie 2017, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant, mai multe ateliere dedicate culturii scrise.

La întâlnire participă 15 adolescente din Sectorul 6, înscrise în tabăra de vară ce se desfăşoară an de an la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Sub denumirea “Scrie povestea ta!”, proiectul le familiarizează pe tinerele îndrăgostite de cărţi şi de condei cu marile creaţii literare ale personalităţilor feminine din trecut şi prezent, le oferă şansa de a se întâlni cu autoarele preferate, dar şi de a aşterne pe hârtie propriile lor poveşti.

În număr de şase, atelierele abordează teme precum iubirea, tristeţea, teama sau bucuria, cu intenţia de a stimula introspecţia şi a facilita dezvoltarea personală a adolescentelor.

Proiectul “Scrie povestea ta!” îşi propune să construiască sau să consolideze legătura adolescentelor cu cultura şi literatura într-un mod prietenos, informal, flexibil.

Programul este implementat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, fiind co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.