Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină proiectul Satul în creaţia corală românească”,demarat de Corul de Copii şi Tineret Symbol. Concertul va avea loc mâine, 7 mai 2019, de la orele 19:00, pe scena Ateneului Român și va da startul unui turneu în care vor fi promovați compozitorii români ce folosesc ca sursă de inspirație folclorul. În acest fel, Corul de Copii şi Tineret Symbol urmărește să evidenţieze creaţia naţională, aşa cum a făcut şi în cadrul concertelor susţinute în 2018, sub genericul “Cântând Centenarul Unirii”.

Repertoriul concertului: 

Partea I

Hristos a înviat – Al. Podoleanu / Şt. Andronic / G. Musicescu

Ziua Învierii – Ion Popescu Pasărea/ arm. Nicolae Lungu 

Albinuţa – Eugen Mamot, vers. Grigore Vieru             

Cuc, cuculeț – Nelu Ionescu

Bogoroditse Devo, raduysia ( p.a.)  –                                                                       

Măruţ roşu, măr cu dor (p.a.a) – Mircea Neagu                                                

Despre pace – Irina Odăgescu                                             

Chindia – Alexandru Pașcanu                                       

Miorița – Petre Ștefănescu

Sârba pe loc – Gheorghe Danga                                          

Partea a II-a

Litanie – Ştefan Andronic                                         

Spună Apusenii ( p.a.a) – Mircea Neagu                                            

Dorul (p.a.a) – Constantn Baciu, aranj. Gelu Stratulat      

Brâul amestecat – Pretorian Vlaiculescu                                 

Răsunet de la Crişana – Ion Vidu                                                    

Lacrimosa – Wolfgang Amadeus Mozart                    

Sorocul din Banat – arm. Valentin Gruescu                              

Polca fierarului – Joseph Strauss                                   

            La concertul “Satul în creaţia corală românească” și-au anunțat participarea reprezentanți ai Patriarhiei Române, Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Asociației Naționale Corale din România, Consiliului Județean Olt, Uniunii Compozitorilor din Republica Moldova, precum și reprezentanți ai Alianței Belgo-Române de la Bruxelles.

            De peste 27 de ani, Corul de Copii şi Tineret Symbol este angajat total în promovarea creaţiei corale româneşti, în ţară şi peste hotare. Inițiatorul, organizatorul și directorul acestui cor este maestrul Jean Lupu. Ca răsplată pentru această activitate, în noiembrie 1995, noiembrie 2000, noiembrie 2005 și octombrie 2010, la marile spectacole aniversale, atât Corului Symbol, cât și profesorului-diacon Jean Lupu le-au fost acordate diplome din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și a Asociației Naționale Corale. Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist a dat cu aceste ocazii câte o Gramată Patriarhală, precum și Crucea Patriarhală pentru dirijor. La aniversarea a 20 de ani de activitate, Preafericitul Patriarh Daniel a acordat Corului Symbol diploma “Sf. Apostol Andrei – Ocrotitorul României”, iar părintelui profesor Jean Lupu “Ordinul Sf. Împărați Constantin și Elena” cu Cruce Patriarhală. Recent Corului Symbol i s-a conferit și diploma de onoare “Sf. Martiri Brâncoveni”, iar doamnei Luminiţa Guţanu Stoian, dirijor principal, i s-a acordat Ordinul “Sfântul Antim Ivireanul”.