Ieri, primarul Gabriel Mutu s-a bucurat de vizita elevilor din clasa a V-a C a Școlii Gimnaziale nr. 117.

În “Săptămâna Altfel”, micii învățăcei au venit la Primăria Sectorului 6 pentru că au vrut să-l cunoască pe primarul Sectorului 6, să afle care este rolul consilierilor locali și cum se implică aceștia în proiectele care se desfășoară în Sectorul 6. De asemenea, au vrut să-și prezinte propriile opinii despre cum poate fi schimbat sectorul în care locuiesc și învață.

“Toate lucrurile pe care ni le dorim, lucrurile frumoase, se vor întâmpla numai dacă există dorință de implicare. Suntem o comunitate, iar o comunitate unită, cu impact asupra mediului înconjurător, așa funcționează.

Vă urez ca pe drumul vostru în viață, în cazul în care veți alege o carieră politică, să nu uitați că, în primul rând, trebuie să reprezentați interesele tuturor oamenilor”, le-a explicat primarul Gabriel Mutu micilor vizitatori.

Fiind împărțiți în trei partide: Partidul Elevilor, Partidul Voluntarilor și Partidul Ecologiștilor, fiecare grupă și-a exprimat strategia și interesele.

Astfel, Partidul Elevilor a cerut construirea mai multor școli moderne care să aibă și cantine și ca transportul să fie gratuit pentru toți elevii.

Pe de altă parte, reprezentanții Partidului Voluntarilor au solicitat alocarea unor fonduri care să încurajeze activitățile de voluntariat.

Partidul Ecologiștilor a propus ca, în fiecare sfârșit de săptămână, să fie plantați copaci și plante în Sectorul 6, să protejăm mai mult plantele pentru că ele ne dau oxigen, să fie amenajate mai multe parcuri pentru animale, să nu mai fie aruncate gunoaiele pe jos și să nu mai fie poluată natura.

O reprezentantă a Partidului Ecologiștilor, Maria Ioniță, a compus o poezie prin care îndeamnă la protejarea naturii:

 

Mi-am dorit mereu

Să fie oamenii din jurul meu

Mai grijulii cu Planeta Albastră

Care este casa noastră și a voastră.

 

Am putea să plantăm un copăcel

Care se va face măricel.

Să se plaseze mai multe coșuri de gunoi

Pentru a ne ajuta și pe noi

Să facem o lume mai bună

Și să meargă lucrurile strună.

 

Aș vrea să avem o planetă perfectă,

Să nu fie defectă.

Oamenii să respecte reguli clare

Și să avem o viață plină de culoare.”