La fel ca în ultimii 11 ani, Direcția Generală de Asistență Socială Sector 6 și Fundația Estuar au marcat importanța proiectelor dedicate depășirii problemelor de sănătate mintală, printr-un eveniment de excepție.

Gala “Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală” a reușit, aseară, să ofere speranță prin prezentarea și premierea ideilor care au întins o mână de ajutor celor care suferă de tulburări mintale.

Primul care a luat cuvântul și a explicat de ce consideră aceste inițiative obligatorii, a fost primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

„Din păcate, această problemă de sănătate afectează din ce în ce mai mulți oameni. Alarmant este că nu discutăm doar despre România, discutăm despre întreaga Europă, motiv pentru care avem obligația de a ne implica și de a face lucruri astfel încât acești oameni să fie reintegrați în societate. Din păcate, de foarte multe ori societatea evită, nu dorește să le întindă o mână acestor oameni, considerându-i periculoși și vă spun sincer că am întâlnit astfel de oameni care sunt gata de muncă, gata să se reintegreze în societate. Primăria Sectorului 6, prin DGASPC, alături de Fundația Estuar, a schimbat această mentalitate, pe care o consider învechită”, a declarat Gabriel Mutu.

Directorul general al DGASPC Sector 6, Gabriela Schmuzer, a detaliat cum parteneriatul cu Fundația Estuar, care durează de 21 de ani, a reușit să îmbunătățească viața a mii de persoane: “Până în prezent, am implementat împreună nouă proiecte, dintre care trei sunt încă în desfășurare. Printre altele, am reușit să deschidem un centru de consiliere și suport emoțional, un centru de zi care oferă numeroase terapii, precum cea ocupațională, juridică și socială. Peste 3.000 de persoane cu probleme de sănătate mintală au beneficiat de aceste servicii și au primit șansa la o viață independentă,” a declarat directorul DGASPC Sector 6.

În cadrul „Galei Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală” au fost premiate mai multe persoane care și-au adus contribuția la îmbunătățirea situației în care se află oamenii cu probleme de sănătate mintală. Pe lista celor care au obținut premii se regăsesc, printre alții, doctori psihiatri, jurnaliști și voluntari.